Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul va organiza o bursa a locurilor de munca in Italia, pentru a aduce muncitorii in tara

Guvernul va organiza o bursa a locurilor de munca in Italia, pentru a aduce muncitorii in tara
Autoritatile romane vor organiza o bursa a locurilor de munca pentru romanii din Italia, in luna iunie, in incercarea de a reduce deficitul de forta de munca din tara, a anuntat, ministrul muncii, Paul Pacuraru.

Potrivit ministrului, organizarea bursei fortei de munca face parte dintr-o serie de masuri pe care Executivul intentioneaza sa le ia pentru a preveni adancirea crizei de forta de munca din Romania in urmatorii doi ani. Pacuraru a declarat ca, in urma unor analize, s-a constatat ca aproximativ 1,2 - 2 milioane de romani muncesc, in prezent, in alte tari, iar numarul tinerilor din generatia 1990, care vor incepe sa munceasca in urmatorii ani, este extrem de redus.

O alta masura pe care o va lua Guvernul vizeaza angajarea unor lucratori din agentiile judetene de ocupare a fortei de munca la fiecare primarie de comuna. Sarcina lor va fi accea de a informa populatia cu privire la oportunitatile de angajare din judet sau din tara.

Ministrul a mai aratat ca salariatii romani lucreaza mai multe ore decat media angajatilor din UE, dar castiga mai putin. "Ne plasam peste media europeana in ceea ce priveste numarul de ore lucrate de un angajat cu norma intreaga, adica de 41,3 ore pe saptamana fata de 40,5 ore cat este media europeana. Ne aflam pe penultimul loc in ceea ce priveste salariul minim pe economie, recent majorat la 500 de lei", a spus Pacuraru. Ministrul a adaugat ca salariul minim este 1.570 euro in Luxemburg, iar mai multe tari au salariul minim pe economie de peste 1.000 de euro.

"Aproape 50% din romani se plang ca munca le afecteaza sanatatea. E un procent extrem de ridicat", a mai spus Paul Pacuraru.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 883 ori