Petrolul s-a ieftinit sub 45 dolari/baril

Luni, 16 Martie 2009, ora 09:23
1574 citiri
Petrolul s-a ieftinit sub 45 dolari/baril

Pretul petrolului a scazut la bursele electronice din Asia dupa ce Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a decis duminica sa mentina cotele actuale de productie, scrie AFP.

In schimburile matinale, barilul de petrol "light sweet" cu livrare in aprilie s-a ieftinit cu 1,75 dolari, la 44,50 dolari/baril.

Vineri seara, pretul petrolului scazuse cu 78 de centi, la 46,25 dolari/baril, pe piata din New York.

Petrolul Brent din Marea Nordului s-a ieftinit cu 1,60 dolari, la 43,33 dolari/baril.

Ministrii participanti la reuniunea de la Viena au anuntat, printr-un comunicat, o noua reuniune a OPEC in 28 mai, pentru a recalibra balanta dintre oferta si cerere. Ar fi vorba de o reuniune extraordinara, inaintea celei programate pentru septembrie.

Inainte de reuniunea OPEC, ce a durat sase ore, ministrii participanti sustineau ca principalul punct pe agenda sedintei este respectarea stricta a deciziilor privind reducerea productiei, ce au fost luate incepand cu septembrie 2008 si care au presupus scaderea livrarilor cu 4,2 milioane de barili pe zi.

Insa unii membri ai cartelului petrolier au anuntat ca prefera noi taieri de productie, pentru a reduce riscul unei ieftiniri si mai accentuate a titeiului si a preintampina cresterea stocurilor, in conditiile in care cererea continua sa se comprime. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
România, al treilea mare producător de petrol din UE. Țările care o întrec
România, al treilea mare producător de petrol din UE. Țările care o întrec
Cei mai mari producători de petrol din Uniunea Europeană au fost, în 2022, Italia (4,5 milioane de tone), Danemarca (3,2 milioane de tone) şi România (3 milioane de tone), conform datelor...
#petrol, #Viena, #titei, #baril , #Stiri Bursa