Petrolul s-a ieftinit sub 62 de dolari/baril

Luni, 25 Mai 2009, ora 09:09
1166 citiri
Petrolul s-a ieftinit sub 62 de dolari/baril

Pretul petrolului a scazut luni sub 62 de dolari/baril, pierzand unele din castigurile anterioare, din cauza aversiunii fata de risc a investitorilor, dupa ce Coreea de Nord a anuntat ca a incheiat cu succes un test nuclear, scrie Reuters, precizeaza NewsIn.

In schimburile matinale, titeiul 'light sweet crude' cu livrare in iulie s-a ieftinit cu 32 de centi, la 61,35 dolari/baril.

Vineri, petrolul se scumpise cu 62 de centi, la 61,67 dolari/baril, in contextul cresterii cererii din partea Chinei.

Pretul petrolului Brent a scazut cu 23 de centi
, la 60,55 dolari/baril. Coreea de Nord "a desfasurat cu succes un nou test nuclear subteran in 25 mai, in cadrul masurilor destinate consolidarii capacitatii sale de disuasiune nucleara", a transmis agentia nord-coreeana KCNA.

Testul ar fi fost mai puternic decat primul, efectuat in octombrie 2006 si care a provocat o criza internationala.

Departamentul de Stat american a anuntat ca nu este in masura sa confirme informatiile, insa presedintia sud-coreeana anuntase anterior ca Phenianul pare sa fi facut un test nuclear luni. Potrivit unor oficiali de la Seul, un cutremur a fost inregistrat in orasul nord-coreean Kujlu, unde regimul comunist a facut si primul test.

In replica la o condamnare ONU, Coreea de Nord a anuntat in 14 aprilie ca se retrage din negocierile in sase (cele doua Corei, Statele Unite, Japonia, Rusia si China), isi inceteaza cooperarea cu Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA) si isi reactiveaza instalatiile nucleare.

Coreea de Nord a amenintat de asemenea, la sfarsitul lunii aprilie, ca va efectua un nou test nuclear si a cerut ca Natiunile Unite sa ii prezinte scuze.

Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat sâmbătă, 23 martie, că, de sărbătorile pascale, fermierii vor vinde carnea de miel la un ”preţ decent”, care să le acopere cheltuielile...
#petrol, #titei, #baril, #pret, #investitori , #Stiri Bursa