Piata locala de AfH, estimata la10 milioane euro

Marti, 25 Septembrie 2007, ora 13:13
1047 citiri

Piata locala de AfH (Away from Home) valoreaza 10 milioane euro, adica aproximativ un 25% din valoarea totala a pietei de profil din Europa Centrala si de Est, potrivit reprezentantilor companiei Paper Plus, lider pe piata din Romania.

Cea mai dezvoltata piata AfH din regiune este cea din Polonia, care valoreaza 15 milioane de euro, fiind urmata de cea din Romania, 10 milioane euro. impreuna, aceste doua state contribuie cu aproximativ 50% la valoarea totala a segmentului de AfH din Europa Centrala si de Est.

Comparativ cu statele din Europa de Vest sau SUA, piata locala se afla inca intr-o faza incipienta de dezvoltare, insa inregistreaza un ritm de crestere de 20-30%, de 10 ori mai mare decat cel inregistrat de pietele mai stabile si mai mature din regiune, unde procentul de crestere este de 2-3%.

In conditiile in care isi va mentine acest ritm de crestere, in aproximativ 2-3 ani, piata locala de AfH va atinge nivelul actual de dezvoltare inregistrat de cea din Polonia, estimeaza reprezentantii Paper Plus.

"In ultima perioada, piata locala de AfH a cunoscut o dezvoltare extraordinara, ceea ce se reflecta si in rezultatele inregistrate de compania noastra. Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana a avut o contributie foarte mare la aceasta crestere, deoarece institutiile, unitatile din segmentul HoReCa si cladirile de birouri sunt nevoite sa se conformeze normelor europene, care impun dotarea spatiilor publice cu echipamentele elementare de igiena personala", considera Marian Ivan, General Manager Paper Plus.

Pe fondul cresterii cererilor din partea institutiilor, in primul semestru al acestui an afacerile companiei Paper Plus au crescut la valoarea de 1 milion de euro, cu 40% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. in plus, compania si-a bugetat anul acesta investitii in valoare de 500.000 euro.

Pentru anul 2007, Paper Plus estimeaza un volum de vanzari de peste 1.000 de tone de hartie, pe fondul dublarii cererilor venite din partea segmentului de HoReCa.

Bloombiz

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.