Piata romaneasca de training, estimata la 30 milioane de euro in 2007

Marti, 10 Iulie 2007, ora 10:40
843 citiri

Piata romaneasca de training se cifreaza la aproximativ 30 de milioane de euro si inregistreaza o majorare de aproximativ 30 % anual, se arata intr-o analiza a companiei Trend Consult.

Potrivit specialistilor companiei, valoarea totala reala a acestei piete depaseste aceasta cifra deoarece estimarea nu cuprinde firmele mici de profil.

Trend Consult estimeaza, pentru 2007, o cifra de afaceri de aproximativ un milion de euro, in conditiile in care, in prima jumatate a anului, a inregistrat o majorare de 105 la suta a cifrei de afaceri, pana la 370.000 de euro.

Principalii factori care au influentat aceasta evolutie sunt cresterea numarului de consultanti si diversificarea ofertei.

Potrivit companiei, piata de training intra intr-o noua etapa de maturizare, bugetele alocate programelor de formare cresc, numarul companiilor interesate este mai mare, iar cererile de training sunt mai sofisticate.

Trend Consult este unul dintre liderii pietei de training din Romania, prin programele sale de Selling Skills, Serious Fun si Eldership. Trend Consult detine in exclusivitate licentele pentru doua dintre cele mai reputate programe de training din lume: cursul de vanzari SPIN Selling Skills, dezvoltat de Huthwaite International, si cursurile de invatare experientiala Eagle's Flight. Cifra de afaceri a Trend Consult in 2006 a fost de 380.000 de euro, in crestere cu aproape 30 la suta fata de 2005.

Bloombiz

(Sursa: Rompres)