Ponta: O piata de capital puternica este un element obligatoriu pentru dezvoltarea Romaniei

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 11:50
1265 citiri

Premierul Victor Ponta a deschis luni sedinta de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), context in care a afirmat ca o piata de capital puternica este un element obligatoriu pentru dezvoltarea Romaniei.

"Sunt absolut convins ca existenta unei piete de capital puternice este un element obligatoriu pentru dezvoltarea Romaniei. Poate suna oarecum neobisnuit din partea unui sef de guvern social-democrat, dar cu atat mai mult cred ca este necesar si este adevarat pentru Romania - si apreciez foarte mult eforturile facute in Romania de conducerea Bursei, de domnul presedinte Anghel, de domnul director general Sobolewski, in colaborarea cu Autoritatea de Supraveghere Financiara. Si, din punctul de vedere al Guvernului, aveti tot sprijinul pentru a dezvolta piata de capital din Romania. Efectiv la aceasta procedura traditionala de deschidere a lucrarilor am asistat de doua ori la Londra si trebuia, de fapt, sa asist in primul rand la Bucuresti si dupa aceea in alte capitale. Dar, in acelasi timp, am asistat in momente importante. Momente de listare atat la Bucuresti, cat si la Londra a unor companii importante din Romania", a declarat premierul, citat de Agerpres.

Victor Ponta considera ca listarile realizate pana acum pentru companiile Transgaz, Romgaz, Nuclearelectrica, Electrica au fost operatiuni de succes.

"Acest lucru ne obliga sa continuam programul si sa reusim cat mai curand - sper 2015 sa fie anul potrivit - cu listarea Hidroelectrica, a Companiei Energetice Oltenia, a Companiei de Aeroporturi Bucuresti, a Portului Constanta si a celorlalte companii care inca se afla in portofoliul Guvernului si care au nevoie, in primul rand, de o crestere a capitalului, in al doilea rand de un management performant si proceduri transparente de conducere. Asa incat, daca in 2013 si 2014 au fost ani de dezvoltare pentru BVB, imi doresc ca 2015 si 2016 sa continue", a mai declarat premierul.

La deschiderea sedintei BVB de luni mai participa presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, Misu Negritoiu, vicepresedinte ASF Mircea Ursache, presedintele Consiliului de Administratie al BVB, Lucian Anghel, directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski, precum si reprezentanti ai autoritatilor de reglementare si ai mediului de afaceri.

#Ponta piata capital puternica, #Ponta dezvoltare Romania , #Stiri Bursa