Pretul petrolul creste aproape 82 dolari/baril

Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 15:53
1746 citiri
Pretul petrolul creste aproape 82 dolari/baril

Pretul petrolului s-a apropiat marti de valoarea maxima a ultimelor 14 luni pe piata de la New York, in contextul in care vremea foarte rece din Statele Unite, principalul consumator mondial de energie, si imbunatatirea situatiei economice sustin cererea de combustibil, scrie Bloomberg, precizeaza NewsIn.

Este a opta zi la rand de crestere a pretului petrolului, care este sustinut in prezent de mai multi factori. Astfel, statisticile au indicat o crestere a productiei manufacturiere din China, iar stocurile de combustibili din Statele Unite sunt asteptate sa scada, in contextul in care nord-estul tarii se confrunta cu o vreme deosebit de rece.

De asemenea, orasele Beijing si Seul au fost afectate de cele mai puternice ninsori din ultimii 50 de ani.

"Petrolul a fost sustinut de un sir de statistici industriale favorabile din Statele Unite, China si India", a declarat Toby Hassall, analist in cadrul CWA Global Markets Pty.

"Intreaga Emisfera Nordica a inregistrat o iarna foarte rece, ceea ce a sporit cererea de combustibil pentru incalzire si ar putea duce la o scadere a stocurilor", a completat el.

Pretul petrolului cu livrare in februarie a crescut cu 46 centi, la 81,97 dolari/baril. Luni, pretul barilului de petrol a avansat cu 2,7%, la 81,51 dolari/baril, dupa ce a atins in timpul sedintei nivelul de 81,68 dolari/baril, cel mai inalt nivel din 21 octombrie 2008.

Meteorologii estimeaza ca in nord-estul Statelor Unite se vor inregistra temperaturi sub media normala pana pe 17 ianuarie. Regiunea consuma aproape o cincime din cobustibilul pentru incalzire la nivel national.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#pretul, #petrolului, #dolari, #energie , #Stiri Bursa