Pretul petrolului a coborat din nou

Luni, 11 Mai 2009, ora 09:12
1344 citiri
Pretul petrolului a coborat din nou

Petrolul "light sweet" cu livrare in iunie s-a ieftinit cu 20 de centi, la 58,43 dolari/baril, precizeaza NewsIn.

 

De asemenea, pretul petrolului Brent din Marea Nordului, cu livrare in iunie, a scazut cu 10 centi, la 58,04 dolari/baril.

Petrolul "light sweet" cu livrare in iunie s-a ieftinit cu 20 de centi, la 58,43 dolari/baril. De asemenea, pretul petrolului Brent din Marea Nordului, cu livrare in iunie, a scazut cu 10 centi, la 58,04 dolari/baril.

Pretul petrolului a urcat la cel mai inalt nivel din ultimele sase luni, pe piata din New York, iar nivelul la care a terminat sedinta de vineri a fost de 58,69 dolari/baril.

Usoara ieftinire a petrolului vine in contextul in care un oficial al petrolului din Kuweit a spus ca Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) nu va reduce productia in cadrul urmatoarei intruniri care va avea loc spre finalul lunii mai, din considerente politice.

OPEC a fost deja de acord sa reduca productia, incepand cu septembrie 2008, cu aproximativ 4,2 milioane barili petrol/zi, sau aproximativ 5% din productia mondiala de petrol.

Jucatorii de pe piata estimeaza ca organizatia a implementat pana acum aproximativ 80% din reduceri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, al treilea mare producător de petrol din UE. Țările care o întrec
România, al treilea mare producător de petrol din UE. Țările care o întrec
Cei mai mari producători de petrol din Uniunea Europeană au fost, în 2022, Italia (4,5 milioane de tone), Danemarca (3,2 milioane de tone) şi România (3 milioane de tone), conform datelor...
#barili, #burse, #petrol, #pret, #titei , #Stiri Bursa