Pretul petrolului a depasit 67 de dolari/baril

Vineri, 31 Iulie 2009, ora 09:42
1105 citiri
Pretul petrolului a depasit 67 de dolari/baril

Pretul petrolului a depasit vineri 67 de dolari/baril, dupa ce s-a scumpit cu 5,7% in ultima sedinta, in contextul optimismului privind o revenire a economiei, dupa ce mai multe companii au afisat rezultate peste estimari, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Petrolul "light sweet" cu livrare in septembrie s-a scumpit cu 44 de centi, la 67,38 dolari/baril, dupa ce urcase cu 5,67% joi.

Pretul petrolului Brent a urcat cu 34 de centi, la 70,45 dolari/baril.

Pietele au reactionat joi pozitiv dupa publicarea datelor care au aratat ca numarul americanilor care au completat noi cereri pentru ajutor de somaj a crescut saptamana trecuta, dar s-a mentinut sub nivelul inregistrat la sfarsitul lunii iunie, indicand ca numarul disponibilizarilor se reduce, in contextul stabilizarii economiei.

Datele oficiale au aratat ca cererile initiale pentru ajutor de somaj au crescut cu 25.000, la un nivel ajustat sezonier de 584.000 cereri, in saptamana incheiata in 25 iulie.

De asemenea, bursele americane au incheiat sedinta de joi pe verde, dupa ce mai multe companii au afisat rezultate ce au intrecut asteptarile investitorilor. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#baril, #economie, #petrol, #pret , #Stiri Bursa