Pretul petrolului a depasit 70 de dolari pe baril

Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 10:11
919 citiri
Pretul petrolului a depasit 70 de dolari pe baril

Pretul petrolului a crescut miercuri pe pietele electronice din Asia, depasind nivelul de 70 de dolari, cel mai ridicat al ultimelor sapte luni, pe fondul sperantelor legate de revenirea economica, afirma traderii, citati de AFP, potrivit NewsIn.

In schimburile matinale, barilul de petrol "light sweet crude", cu livrare in iulie, s-a scumpit cu 81 centi, la 70,82 dolari pe baril, dupa ce a depasit nivelul de 70 de dolari in inchiderea sedintei bursiere de marti de la New York.

Petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare in iulie, s-a scumpit cu 55 centi, la 70,17 dolari pe baril.

In Nigeria, principalul grup armat activ in sudul petrolier al tarii, Mend, a anuntat incendierea unei statii de pompare a companiei petroliere americane Chevron.

Din motive de securitate, productie nigeriana de petrol a scazut de la 2,6 milioane barili pe zi in 2006 la circa 1,76 milioane barili pe zi in aprilie 2009, conform datelor publicate de Agentia Internationala a Energiei (AIE), informeaza AFP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, al treilea mare producător de petrol din UE. Țările care o întrec
România, al treilea mare producător de petrol din UE. Țările care o întrec
Cei mai mari producători de petrol din Uniunea Europeană au fost, în 2022, Italia (4,5 milioane de tone), Danemarca (3,2 milioane de tone) şi România (3 milioane de tone), conform datelor...
#petrol, #baril, #titei, #SUA, #stimuli, #dolari , #Stiri Bursa