Pretul petrolului a depasit 72 dolari/baril

Vineri, 12 Iunie 2009, ora 10:03
1437 citiri
Pretul petrolului a depasit 72 dolari/baril

Pretul petrolului a scazut vineri la bursele electronice din Asia, mentinandu-se insa la un nivel de peste 72 dolari pe baril, dupa atingerea unui maxim al ultimelor opt luni la New York, pe fondul sperantelor legate de o revenire a economiei mondiale, relateaza Reuters, informeaza NewsIn.

In schimburile matinale, pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in iulie, a scazut cu 21 centi, la 72,47 dolari pe baril. Petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare in iulie, s-a ieftinit cu 44 centi, la 71,35 dolari pe baril.

Pretul petrolului a atins joi la New York un nivel maxim al ultimelor opt luni, sustinut de reviziurea in urcare a estimarilor de consum ale Agentiei Internatioanale a Energiei (AIE), care a devenit mult mai optimista cu privire la echilibrarea raportului cerere-oferta.

Scaderea considerabila a stocurilor americane de petrol, anuntata miercuri de Departamentul american al energiei, a stimulat piata.

Rezervele americane de petrol au scazut in cursul saptamanii trecute cu 4,4 milioane barili, cu mult peste asteptari.

Analistii chestionati de agentia Dow Jones Newswires mizau pe o scadere de 700.000 de barili.

Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat sâmbătă, 23 martie, că, de sărbătorile pascale, fermierii vor vinde carnea de miel la un ”preţ decent”, care să le acopere cheltuielile...
#pret, #petrol, #baril, #titei, #capital , #Stiri Bursa