Pretul petrolului a scazut sub 68 de dolari/baril

Luni, 08 Iunie 2009, ora 11:15
973 citiri
Pretul petrolului a scazut sub 68 de dolari/baril

Petrolul s-a ieftinit luni, la bursele electronice asiatice, din cauza marcarilor de profit, dupa ce depasise vineri nivelul de 70 de dolari/baril, pe piata de la New York, scrie AFP, transmite NewsIn.

In schimburile matinale, barilul 'light sweet' cu livrare in iulie s-a ieftinit cu 47 de centi, la 67,97 dolari. De asemenea, pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, a scazut cu 45 de centi, la 67,89 dolari/baril.

Pretul petrolului a depasit vineri nivelul de 70 dolari/baril, pentru prima oara din luna noiembrie, dupa ce statisticile au aratat ca numarul disponibilizarilor din Statele Unite a fost sub estimari in luna mai, fapt ce indica o posibila atenuare a recesiunii.

Acest indicator a sustinut piata petroliera, determinand scumpirea petrolului la 70,32 dolari/baril pe piata de la New York, cel mai inalt nivel atins din 4 noiembrie. La Londra, pretul petrolului Brent a crescut la 69,91 dolari/baril.

In ultimele sedinte, investitorii au mizat pe faptul ca o revenire a economiei va sustine cererea de petrol, ceea ce va duce la diminuarea surplusului din piata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere puternică a cererii globale de petrol în 2024. Prognoză pozitivă în următoarele două decenii
Creștere puternică a cererii globale de petrol în 2024. Prognoză pozitivă în următoarele două decenii
OPEC anticipează o utilizare solidă a combustibililor în lunile de vară şi şi-a menţinut previziunile sale de creştere relativ puternică a cererii globale de petrol în 2024, evidenţiind...
#pret, #petrol, #baril, #dolari , #Stiri Bursa