Pretul petrolului creste,investitorii raman ingrijorati

Marti, 18 August 2009, ora 11:31
1167 citiri
Pretul petrolului creste,investitorii raman ingrijorati

Pretul petrolului au crescut usor, marti, la bursele electronice din Asia, insa investitorii sunt in continuare ingrijorati de perspectivele economice, in ciuda semnalelor ce arata o imbunatatire a conditiilor de pe piata, afirma traderii,informeaza Newsin.

In schimburile matinale, pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in septembrie, a urcat cu 45 centi, la 67,20 dolari pe baril, in timp ce petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare in septembrie, s-a scumpit cu 18 centi, la 70,72 dolari pe baril.

Traderii au ramas prudenti, in ciuda faptului ca pietele "au vandut puternic in ultimele zile", a declarat Ben Westmore, analist al National Australia Bank.

Agentia Internationala pentru Energie (AIE) si-a majorat previziunile privind cererea mondiala de petrol din 2009 si din 2010, pe fondul accelerarii activitatii industriale din China, tara cu cea mai rapida crestere a consumului de petrol din lume.

Lumea va avea nevoie, in medie, anul viitor, de 82,25 milioane barili petrol pe zi, cu 70.000 barili/zi mai mult decat se estima anterior, a anuntat AIE miercuri in cadrul unui raport lunar.

#petrol, #investitori, #energie, #consum, #energie , #Stiri Bursa