Pretul petrolului ramane la 71 dolari pe baril

Joi, 18 Iunie 2009, ora 10:37
1208 citiri
Pretul petrolului ramane la 71 dolari pe baril

Pretul petrolului oscila joi in jurul valorii de 71 de dolari pe baril, traderii analizand efectele cresterii stocurilor americane si a cererii Chinei, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

Pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in iulie, a urcat cu 8 centi, la 71,11 dolari pe baril, in timp ce petrolul Brent, din Marea Nordului, cu livrare in iulie, a scazut cu 5 centi, la 70,80 dolari pe baril.

"Petrolul pare sa-si fi gasit o nisa de evolutie intre 71 si 73 de dolari pe baril", a declarat Peter McGuire, director administrativ al Commodity Warrants Australia, adaugand sa pretul petrolului va urmari cu atentie cursul dolarului.

Un dolar slab ieftineste petrolul si alte materii prime pentru detinatorii de alte valute, si invers.

Pretul petrolului aproape s-a dublat de la nivelul minim de 32 dolari pe baril atins anul trecut, pe fondul sperantelor unei reveniri economice si unei cresteri a cererii.

Sustinand si mai mult pretul la petrol, Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a declarat ca nu va majora productia prea curand, in ciuda ingrijorarilor unor analisti conform carora un pret prea ridicat al petrolului ar afecta revenirea economica. 

#baril, #opec, #petrol, #productie , #Stiri Bursa