Pretul petrolului ramane sub nivelul de 70 dolari pe baril

Joi, 02 Iulie 2009, ora 10:30
1117 citiri
Pretul petrolului ramane sub nivelul de 70 dolari pe baril

Pretul petrolului a crescut joi la bursele electronice din Asia, mentinandu-se insa sub plafonul de 70 de dolari pe baril, pe fondul semnalelor legate de o scadere a cererii in Statele Unite ale Americii, afirma traderii, citati de AFP, conform NewsIn.

In schimburile matinale, petrolul "light sweet crude", cu livrare in august, s-a scumpit cu 14 centi, la 69,45 dolari pe baril, in timp ce pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in august, a crescut cu 10 centi, la 68,89 dolari.

Pretul petrolului a scazut miercuri la bursa din New York, cresterea stocurilor americane reamintind investitorilor ca cererea de petrol este inca la un nivel slab.

Statisticile saptamanale ale Departamentului american al energiei privind stocurile de petrol au aratat o crestere cu 2,3 milioane barili, peste asteptari.

Cresterea rezervelor de benzina este considerata un alt semnal negativ pentru piata, mai ales in contextul in care SUA vor sarbatori in weekend ziua nationala, ce marcheaza in mod traditional un nivel ridicat al consumului pe fondul inceperii vacantelor pentru multi americani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere puternică a cererii globale de petrol în 2024. Prognoză pozitivă în următoarele două decenii
Creștere puternică a cererii globale de petrol în 2024. Prognoză pozitivă în următoarele două decenii
OPEC anticipează o utilizare solidă a combustibililor în lunile de vară şi şi-a menţinut previziunile sale de creştere relativ puternică a cererii globale de petrol în 2024, evidenţiind...
#petrol, #dolari, #burse , #Stiri Bursa