Pretul petrolului scade pe fondul crizei europene

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 21:29
1400 citiri
Pretul petrolului scade pe fondul crizei europene

Pretul petrolului a scazut, la Bursa din New York, pana sub nivelul inregistrat in ultimele doua saptamani, pe fondul speculatiilor conform carora cererea va intra in declin din cauza inrautatirii crizei din zona euro.

Scaderea a venit dupa ce secretarul general al OPEC a declarat ca asistam la o crestere a consumului global sub estimari, conform Bloomberg.

Pretul titeiului a scazut cu pana la 3,6% pe masura ce investitorii se indoiesc ca statul elen va primi finantari pentru evitarea falimentului.

Secretarul general al OPEC (Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol) Abdalla El-Badri a declarat, la Dubai, ca statele membre care au crescut productia de petrol pentru a compensa oprirea furnizarii de petrol libanez vor micsora cantitatile livrate.

"Piata petrolului a primit o lovitura din cauza ingrijorarilor cu privire la situatia Greciei si a comentariilor sefului OPEC", a declarat Matt Smith, analist pe piata de capital in cadrul companiei americane Summit Energy Services Inc.

"Temerile legate de Grecia cauzeaza scaderea euro, iar secretarul general al OPEC a pus gaz pe foc prin estimarile legate de scaderea cererii de petrol".

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, al treilea mare producător de petrol din UE. Țările care o întrec
România, al treilea mare producător de petrol din UE. Țările care o întrec
Cei mai mari producători de petrol din Uniunea Europeană au fost, în 2022, Italia (4,5 milioane de tone), Danemarca (3,2 milioane de tone) şi România (3 milioane de tone), conform datelor...
#petrol, #pret petrol, #titei, #opec, #criza, #criza grecia, #grecia faliment , #Stiri Bursa