Proprietarul Medsana investeste 50 milioane de euro in Romania

Luni, 17 Octombrie 2005, ora 05:00
1142 citiri

Grupul elen Athens Medical Group, care detine in Romania clinicile Medsana, va investi in urmatorii cinci ani 50 de milioane de euro intr-un spital privat si in extinderea retelei de centre medicale, a declarat, vineri, presedintele grupului, Georgis Apostolopoulos.

"Pentru demararea planului de constructie la noul spital, asteptam sa se clarifice conditiile asigurarilor private de sanatate, care in prezent sunt oarecum necunoscute. Inainte de a face ceva al nostru, suntem in discutii cu Spitalul Universitar din Bucuresti, sa ne dea in parteneriat public-privat o sectie in care sa ne internam pacientii", a adaugat Apostolopoulos. Parteneriatul public-privat presupune 30 de paturi, costurile suportate de pacientii Medsana urmand sa fie impartite intre clinica si spital.

Apostolopoulos a precizat ca acest parteneriat ar putea fi demarat la inceputul anului 2006, acest lucru aducand dupa sine si deschiderea unei filiale a societatii de asigurari private de sanatate La Vie Assurance, detinuta de grupul grec. Noua societate urmeaza sa aiba acelasi capital social cu firma din Grecia, respectiv 10 milioane de euro. In ceea ce priveste evolutia pietei de asigurari private de sanatate, Apostolopoulos apreciaza ca o data cu intrarea in comunitatea europeana, economia Romaniei va lua o noua turnura.

"Atunci, oamenii vor cauta sa-si asigure bunurile pe care le detin, iar primul dintre acestea este sanatatea", a mai spus oficialul Athens Medical Group.

In paralel cu acest parteneriat, compania vizeaza deschiderea a cinci centre medicale in Bucuresti, Timisoara, Constanta si alte orase mari din tara. Medsana a intrat pe piata romaneasca a serviciilor medicale in anul 1996, prin deschiderea unui singur centru medical, compania investind in extinderea retelei abia dupa noua ani. Compania a inaugurat vineri a doua clinica din Bucuresti - Medsana Primaverii, in urma unei investitii de un milion de euro.

Iulian Enache

Curierul National