Record la BVB: rulajul pe ATS mai mare decat pe Rasdaq

Luni, 21 Mai 2012, ora 20:19
1214 citiri
Record la BVB: rulajul pe ATS mai mare decat pe Rasdaq

Actiunile internationale tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, pe sistemul alternativ, au inregistrat astazi rulaje mai mari decat schimburile cu titluri listate pe sectiunea Rasdaq.

Tranzactiile de pe sistemul alternativ de tranzactionare s-au ridicat la 286.198,81 lei (64.447,48 euro), in timp ce pe segmentul Rasdaq s-au inregistrat schimburi de 252.239,52 lei (56.800,47 euro).

Inregistrarea unui rulaj mai mare cu actiuni internationale decat cu titluri romanesti listate pe Rasdaq denota faptul ca acestea castiga increderea investitorilor romani, care cauta oportunitati de diversificare si in alte instrumente decat cele cu care sunt obisnuiti.

"Suntem convinsi ca daca titlurile americane ar fi fost tranzactionate mai mult de doua ore, investitorii ar fi mult mai activi si pe acest segment de piata al BVB. Acest rulaj ne incurajeaza sa continuam efortul nostru de convingere a factorilor de decizie pentru prelungirea programului de tranzactionare a actiunilor americane pana la ora 23", au declarat reprezentnatii Tradeville.

10 companii americane disponibile in Romania

Pe sistemul alternativ de tranzactionare al BVB sunt disponibile investitorilor romani titlurile a 10 companii americane aduse de catre Tradeville: Microsoft, Google, McDonald's, JPMorgan Chase & Co., Merck & Co., Apple, Intel, Coca-Cola, Visa si Bank of America. De asemenea, investitorii mai pot tranzactiona si alte 9 companii europene care au ca market maker Tradeville: Adidas, Deutsche Telekom, E.On, Christian Dior, Danone, Heineken, L'Oreal, Bayer si SAP.

Tradeville activeaza in calitate de market maker pentru emitentii adusi, astfel incat investitorii sa beneficieze de cele mai bune conditii de lichiditate pe piata.

Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti distribuie acţionarilor dividende de 12,5 milioane de lei pe 2023. Cum a crescut valoarea acțiunilor BVB în ultimul an
Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, a anunţat că acţionarii societăţii au aprobat miercuri, 24 aprilie distribuirea unor dividende de 12,5 milioane de...
#tranzactii bvb, #bursa de valori bucuresti, #brokeri bursa, #bursa actiuni lichiditate indici , #Stiri Bursa