Scumpiri de toamna la gaze, paine, ulei si chirii

Miercuri, 26 Septembrie 2007, ora 13:28
998 citiri

Pretul gazelor naturale va creste incepand cu data de 1 octombrie cu maximum 4 la suta, dar se mai asteapta si alte scumpiri, la paine, ulei si chirii.

Pretul gazelor naturale se va majora cu cel mult 4 la suta, de la 1 octombrie, cresterea fiind cauzata de majorarea preturilor gazelor din import.

Patronatul Laptelui a anuntat si el cresterea cu 5 la suta a pretului, de la 15 octombrie, din cauza urcarii pretului la materiile prime si a secetei.

'Incepand cu mijlocul lunii octombrie, si la produsele lactate vor fi usoare scumpiri, in jur de cinci la suta. Aceste scumpiri sunt cauzate, pe de-o parte, de sezonul de iarna, din cauza materiilor prime, dar si de seceta', sustine Valeriu Steriu, vicepresedintele Operatiunilor si Dezvoltarii in cadrul Patronatului.

Nici pretul painii nu va ramane acelasi. Patronatul din Industria de Morarit si Panificatie a anuntat ca painea se va scumpi cu inca 10 la suta, din cauza cresterii pretului graului. Presedintele ROMPAN, Aurel Popescu, declara ca 'pretul graului a crescut in acest an de trei ori. Daca anul trecut era 110 euro, anul acesta a sarit de 350 de euro'.

Uleiul se va scumpi de luna viitoare, daca se vor scumpi gazele si energia electrica. Alaturi de ulei, inceperea noului an universitar va determina cresterea chiriilor cu 25 la suta, potrivit analistilor de pe piata imobiliara.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.