Silaghi: Romania va depasi Bulgaria la incasarile din turism

Joi, 18 Octombrie 2007, ora 13:27
796 citiri
Silaghi: Romania va depasi Bulgaria la incasarile din turism

Conform ministrului pentru IMM-uri, Comert, Turism si Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi, Romania a echilibrat balanta la incasarile din turism anul acesta, in competitia cu Bulgaria, iar anul viitor o va depasi, informeaza NewsIn.

"Toata lumea a fost de acord cu faptul ca 2007 a fost cel mai bun an pentru turismul romanesc de dupa 1990. Cred ca anul acesta am fost cam la egalitate cu bulgarii, iar in 2008 ii vom depasi la incasarile din turism", a spus ministrul.

Silaghi a adaugat ca Sibiul a reprezentat un mare plus pentru turismul romanesc in 2007. "Proiectul Sibiu Capitala Culturala Europeana a adus, fara indoiala, un foarte mare numar de turisti. in plus, turismul de la Sibiu a fost unul de calitate, iar cei veniti nu s-au limitat doar la vizitarea Sibiului, ci au fost si in Sighisoara, Brasov sau Maramures", a adaugat Silaghi.

In perioada 1 ianuarie 2007 - 31 iulie 2007, comparativ cu perioada corespunzatoare din anul precedent, sosirile si innoptarile in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au inregistrat o crestere cu 13,9 %, respectiv 11,4 %.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.