Spionaj industrial la bursa din Chicago: Pagube de pana la 100 de milioane de dolari

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 08:53
1624 citiri
Spionaj industrial la bursa din Chicago: Pagube de pana la 100 de milioane de dolari
Chicago Stock Exchange

Un fost inginer al grupului CME, care administreaza Bursa din Chicago, a recunoscut ca a furat secrete industriale pentru a crea o platforma bursiera electronica in China, a anuntat Departamentul american al Justitiei.

Chunlai Yang (49 ani) a recunoscut ca a descarcat peste 10.000 de documente informatice continand coduri-surse ale CME care reprezentau esentialul sistemelor operationale ale platformei electronice Globex, filiala a CME, care permite cumpararea si vanzarea la distanta a produselor pe CME, a indicat ministerul intr-un comunicat.

Potrivit guvernului american, paguba potentiala a CME este estimata intre 50 si 100 milioane de dolari.

Dl Yang, a carui nationalitate nu este precizata de Ministerul Justitiei, a pledat culpabil de furt de secrete profesionale si risca teoretic o condamnare de pana la 10 ani inchisoare si o amenda de 500.000 de dolari, dar recunoasterea culpei i-ar putea reduce pedeapsa la 6-7 ani de recluziune.

El se angajase la CME in 2000 si in momentul arestarii era unul dintre principalii ingineri informaticieni ai grupului. Sarcina lui era scrierea codurilor informatice si avea acces la programele care sustin platforma Globex.

Potrivit comunicatului, el lucra paralel la crearea unei platforme bursiere la Zhangjiagang, in estul Chinei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#spionaj industrial bursa Chicago, #furt bani bursa Chicago , #Stiri Bursa