Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Unda verde pentru porumbul modificat genetic

Unda verde pentru porumbul modificat genetic
Comisia Europeana a aprobat utilizarea in alimentatie a porumbului modificat genetic, produs de Pioneer Hi-Bred.Comisia Europeana a anuntat aprobarea, pentru utilizarea in alimentatia umana generala, a porumbului modificat genetic, evenimentul de transformare 1507, produs de Pioneer Hi-Bred International, subsidiara a DuPont.
Impreuna cu acceptul dat in noiembrie 2005 pentru importul si utilizarea in furajarea animalelor, aceasta decizie deschide perspectiva importului de porumb modificat genetic, evenimentul de transformare 1507 si de produse bazate pe porumb modificat genetic, evenimentul de transformare 1507, in toate cele 25 state ale UE.

Porumbul modificat genetic, evenimentul de transformare 1507, este rezistent la atacurile celor mai frecventi daunatori ai culturilor de porumb din intreaga lume. Cultivat pe mai multe piete precum Argentina, Canada si Statele Unite, porumbul 1507 ofera protectie extinsa impotriva urmatorilor daunatori: sfredelitorul porumbului (Ostrinia nubilalis Hbn.), Diatraea grandiosella, Richia albicosta, buha ipsilon (Agrotis ypsilon) si Spodoptera frugiperda.

Acest tip de porumb permite o utilizare redusa a pesticidelor si cresterea recoltei obtinute pe o suprafata data, imbunatatind astfel productivitatea si profitabilitatea fermelor - cu alte cuvinte, practicarea unei agriculturi durabile.

Autorizarea vine in urma unei evaluari pozitive a sigurantei porumbului 1507 de catre Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (European Food Safety Authority). A"Porumbul 1507 poate ajuta fermierii sa isi mareasca veniturile prin scaderea riscului aparitiei bolilor precum si utilizarii la maximum a potentialului productiv al hibrizilor de porumb marca PioneerA" a declarat Dean Oestreich. Hibrizii de porumb Pioneer care incorporeaza evenimentul de transformare 1507 au fost deja autorizati in alte 12 tari ale lumii.AMOS News - Agentie independenta de presa


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 692 ori