Update: Valentin Ionescu, demis de la sefia Bursei de Valori Bucuresti

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 23:00
3035 citiri
Update: Valentin Ionescu, demis de la sefia Bursei de Valori Bucuresti

Valentin Ionescu a fost revocat din functia de Director General al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), ca urmare a deciziei luate de consiliul de administratie.

Conducerea bursei a fost preluata de catre directorul general adjunct Alin Barbu, pana la numirea unui nou director general, se arata intr-un comunicat al Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Lui Valentin Ionescu i se reproseaza faptul ca nu a indeplinit angajamentele de performanta asumate la preluara postului, tinta principala contractuala fiind indeplinita in masura de 10 la suta.

De asemenea, Consiliul considera ca Valentin Ionescu nu a alocat timp pentru coordonarea resurselor BVB, in vederea atingerii tintelor planificate, carora le-a acordat o importanta redusa. Astfel, riscurile operationale au crescut nejustificat, dandu-se exemplu oferta publica Petrom, precum si nesupravegherea intermediarilor implicati in operatiunile cu unele din produsele structurate.

Hotararea de joi survine dupa ce, in luna august, Ionescu a primit un avertisment. Ulterior, in septembrie, i s-a solicitat un plan de redresare rapida, despre care membrii Consiliului sustin ca a fost intocmit neconcludent.

Contactat telefonic de Business24, Valentin Ionescu a raspuns:

"Imi voi vedea de treaba mea. A fost un an greu, am acumulat multa oboseala. Nu vreau sa comentez decizia Consiliului Bursei de Valori, insa ma voi gandi la ceea ce voi face in continuare in perioada sarbatorilor de iarna. Voi ramane, cel mai probabil, pe piata de capital interna sau in strainatate".

Valentin Ionescu a devenit director general al BVB in luna august 2010.

In momentul preluarii functiei de director, Valentin Ionescu a inlocuit-o atunci pe Anca Dumitru, ramasa in executivul Bursei ca director general adjunct. Pana sa preia aceasta functie, Ionescu a mai lucrat la Euroinvest Bank AG Viena si Wood& Company Financial Services Praga.

#Valentin Ionescu demis BVB, #revocare director general BVB , #Stiri Bursa