Pretul aurului poate creste saptamana viitoare, in functie de dolar

Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 10:52
1803 citiri
Pretul aurului poate creste saptamana viitoare, in functie de dolar

Pretul aurului va creste in saptamana 19-23 decembrie 2011, ultima perioada de tranzactionare inainte de Craciun, daca aprecierea dolarului va incetini. Potrivit analistilor, volumul tranzactiilor ar putea totusi sa scada usor in fiecare zi, pana de Craciun, cand majoritatea tranzactiilor sunt suspendate.

In Romania, tranzactionarile de contracte futures sunt inchise pe 24, 25 si 26 decembrie, urmand ca marti, pe 27 decembrie, tranzactiile sa isi reia activitatea incepand cu ora 00.00.

In SUA, sesiunea de tranzactionare este inchisa doar pe 26 decembrie, potrivit Forbes.

In saptamana care s-a incheiat, pretul aurului a scazut, per total, chiar daca vineri a inregistrat cresteri semnificative.

Cel mai activ contract pentru livrari de aur in luna Februarie pe divizia Comex a New Yor Mercantile Exchange s-a stabilit la 1597,90 de dolari uncia, cu o scadere totala de 6,9% pentru intraga saptamana. Pretul contractelor futures la argint, pentru livrarile din luna ianuarie s-au stabilit la 29,671 dolari, cu o scadere saptamanala de 8% pentru intreaga saptamana.

Minimul atins joi a fost de 1,562.50 de dolari pentru contractele de livrari aur pentru luna februarie.

Pretul aurului ar putea creste

Preturile ar putea creste saptamana viitoare, au fost de parere 22 de participanti din cei 31 de saptamana aceasta, inclusi intr-un studiu privind evolutia aurului in urmatoarea perioada, realizat de compania Kintco News.

Printre reprezentantii pietei prezenti in sondaj s-au numarat si banci de investitii, traderi de contracte futures si analisti tehnici in domeniu.

Unii analisti sustin ca limita de 1,560 dolari, urmata de ce de 1,530 sunt doua puncte tehnice de maxima importanta in tabelul preturilor pentru aur, in urmatoarea perioada. Prin urmare, aurul ar trebui sa se mentina deasupra acestor puncte, ca sa recupereze scaderea de saptamana acceasta.

Daca piata ar ajunge sa inchida la 1,607 dolari, aces lucru ar insemna "un pas inainte", este de parere Phillip Streible, strateg de piata la R.J.O'Brien.

Totusi, activitatea dolarului american va fi foarte importanta pentru pretul aurului in saptamana care urmeaza, sustine Charles Nedoss, strateg la Olympus Futures. Intr-adevar, daca dolarul se depreciaza, acest lucru ar oferi pretului aurului si altor marfuri de tranzactionare mai mult spatiu sa creasca.

Argintul, la un pret atractiv: sub 30 de dolari

Posibilitatea de a cumpara argint sub 30 de dolari este foarte rara, spun analistii Forbes, insa putini investitori si-au aratat interesul, intrucat argintul s-a tot tranzactionat recent intre 32 si 34 de dolari.

Acestia spun ca activitatea pretului argintului va fi puternic determinata in continuare de directia pe care o va lua pretul aurului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pret aur, #pret argint, #program tranzactii Craciun, #crestere pret aur , #Tranzactii aur