Pretul aurului se indreapta spre cea mai mare crestere lunara dupa august 2011

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 20:40
1617 citiri
Pretul aurului se indreapta spre cea mai mare crestere lunara dupa august 2011

Pretul aurului se indreapta, marti, spre cea mai mare crestere lunara dupa cea inregistrata in august 2011, sustinut de problemele economice din Europa si SUA care maresc probabilitatea revenirii cotatiilor spre recordul de aproape 1.900 dolari pe uncie atins anul trecut, transmite Reuters.

Interesul pentru plasamentele in aur de la sfarsitul lui ianuarie contrasteaza cu situatia din decembrie, cand preturile au scazut cu peste 10%, cel mai amplu declin lunar consemnat dupa prabusirea bancii Lehman Brothers.

La ora locala 17:23, aurul era tranzactionat in crestere cu 0,8%, la 1.742,59 dolari uncia, dupa un varf de 1.747,39 dolari uncia atins in timpul tranzactiilor, cel mai ridicat nivel dupa jumatatea lui decembrie si in urcare cu circa 11% pe parcursul acestei luni.

Cererea este sustinuta de informatii sub asteptari privind increderea americanilor in economia SUA, temeri ca Portugalia ar putea urma un parcurs asemanator cu cel al Greciei, dar si de asteptarile unei evolutii economice slabe a zonei euro in primul trimestru.

Cotatia aurului a coborat in ultimele cateva luni de la un nivel record de 1.920,3 dolari uncia atins in septembrie anul trecut, iar investitorii se intreaba daca tendinta ascendenta din ultimii 11 ani a luat sau nu sfarsit.

Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Moneda naţională s-a depreciat joi, 28 martie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României la 4,9730 lei, în urcare cu 0,20 bani (0,04%) faţă de cotaţia...
#pret aur, #crestere pret aur, #cotatie aur , #Tranzactii aur