Actiunile europene au crescut puternic dupa ce BCE a anuntat achizitia titlurilor de stat

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 17:36
1196 citiri
Actiunile europene au crescut puternic dupa ce BCE a anuntat achizitia titlurilor de stat

Actiunile marilor companii europene au crescut puternic joi dupa-amiaza, dupa ce presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a anuntat ca institutia va lansa achizitii nelimitate de obligatiuni pentru reducerea costurilor de imprumut ale tarilor indatorate din zona euro.

BCE: S-a aprobat programul privind achizitiile de titluri de stat

Indicele Stoxx Europe 600 este in urcare cu 1,6%, Ibex 35 al bursei din Spania cu 3,37%, iar FTSE Mib al bursei din Milano cu 3,48%, transmite MarketWatch.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt este in crestere cu 2,14%, CAC 40 al bursei din Paris cu 2,4%, iar FTSE 100 al bursei londoneze cu 1,27%.

Draghi a declarat joi ca reprezentantii BCE au convenit un program nelimitat de achizitii de obligatiuni, masura fiind parte a incercarilor institutiei de a readuce sub control dobanzile mari la care se imprumuta unele state din zona euro.

Precedentul program de achizitii de obligatiuni de catre BCE a luat sfarsit, a spus Draghi.

Euro s-a depreciat insa cu 0,2%, la 1,2574 dolari pe unitate, in urma revizuirii de catre BCE a prognozelor de crestere pentru zona euro in acest an si 2013, dupa ce urcase cu 0,4% la 1,2652 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel dupa 2 iulie.

Presedintele BCE: Economia din zona euro scade in 2012 cu pana la 0,6%

#burse europene evolutie, #evolutie joi burse europene, #evolutie burse intalnire BCE, #actiuni companii burse europene , #Tranzactii bursiere