Albalact vinde pe bursa aproape 16% din actiuni. Valoarea tranzactiei: 2,3 mil. euro

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 17:05
1940 citiri
Albalact vinde pe bursa aproape 16% din actiuni. Valoarea tranzactiei: 2,3 mil. euro

Un pachet de actiuni reprezentand 15,67% din actiunile procesatorului de lactate Albalact (ALBZ) a fost transferat pe piata Rasdaq, pentru 2,3 milioane de euro.

Titlurile au fost transferate la ora 15:34, la pretul de 0,1041 lei, cu 20% sub ultima cotatie de luni, de 0,1302 lei/actiune.

Tranzactia fost realizata, totodata, cu trei minute inainte ca pe BVB sa fie cedate doua pachete de actiuni OMV Petrom pentru 9,8 milioane lei (2,2 milioane euro).

Astfel, intervalul scurt de timp la care au fost realizate cele trei tranzactii si faptul ca au fost realizate intr-o sedinta in care lichiditatea este foarte redusa ar putea fi un indiciu ca actiunile OMV Petrom si Albalact au fost vandute de un fond de investitii.

Compania este unul dintre primii trei producatori de lapte si produse lactate din Romania. Albalact are mai mult de 600 de angajati si peste 5.000 de actionari, fiind listata la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti.

La inceputul lunii august, presedintele CA si directorul general al companiei, Raul Ciurtin, si tatal sau Petru Ciurtin au transferat 26,85% din actiunile Albalact catre o firma inregistrata in Cipru, Crisware Holdings.

Atunci, Raul Ciurtin a declarat pentru MEDIAFAX ca va investi prin firma din Cipru.

In actionariatul Albalact se regasesc Petru Ciurtin, tatal directorului general (31,74% din titluri) si fondul de investitii RC2 Limited, inregistrat in Cipru (25,45%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni Albalact bursa, #tranzactie bursa actiuni Albalact , #Tranzactii bursiere