Bursele din Viena si Istanbul au lansat doi indici comuni

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 12:40
1406 citiri
Bursele din Viena si Istanbul au lansat doi indici comuni

Bursele de Valori din Istanbul si Viena au lansat, vineri, indicii comuni IBTX (Istanbul Traded Index) si IBTX Banking, in urma incheierii unui acord intre cele doua institutii.

Cei doi indici pot fi utilizati ca referinta si ca suport activ pentru instrumente financiare precum derivatele standardizate (contracte futures si options) si produse structurate (certificate, warrant-uri si ETF-uri).

Indicele IBTX este calculat pe baza preturilor celor mai bine tranzactionate 20 de actiuni listate la Bursa de Valori din Istanbul.

Indicele IBTX Banking include cele mai lichide actiuni bancare turcesti.

Investitorii au aratat deja un interes deosebit, in special fata de indicele IBTX, doi emitenti austrieci anuntandu-si deja intentia de a incepe imediat sa emita certificate IBTX.

Bursa de Valori din Istanbul este una dintre pietele cu cea mai rapida crestere din lume. La finalul lunii august, capitalizarea Bursei de Valori din Istanbul era de 210,4 miliarde de euro. Volumul de tranzactionare lunar se ridica la 33,1 miliarde de euro.

Bursa din Viena calculeaza in total 82 de indici.

#indici bursa Viena Istanbul, #lansare indici comuni burse, #Bursa Valori Viena indici, #Bursa Istanbul indici , #Tranzactii bursiere