Bursele europene au deschis in urcare, dar depind de Spania si Olanda

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 11:10
1198 citiri
Bursele europene au deschis in urcare, dar depind de Spania si Olanda

Bursele europene au deschis marti in urcare, dupa scaderea abrupta din sedinta anterioara, insa cresterile ar putea fi limitate de temerile privind datoriile statelor din zona euro, pietele asteptand emisiunile de obligatiuni pregatite de Spania si Olanda.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante actiuni europene a urcat cu 0,5% in debutul sedintei de tranzactionare, dupa ce a inchis luni in scadere cu 2,3%, la minimul ultimelor trei luni, din cauza incertitudinilor politice si datelor economice negative, care au antrenat ingrijorarea investitorilor privind zona euro.

Spania vrea sa imprumute marti doua miliarde euro printr-o emisiune de titluri de trezorerie, analistii anticipand dublarea randamentului mediu platit de guvernul de la Madrid fata de cel inregistrat la licitatia similara din martie.

Olanda vrea de asemenea sa vanda marti obligatiuni de 2,5 miliarde euro, cu maturitati de doi si 25 de ani.

Bursele asiatice au scazut marti, afectate de temerile privind masurile de austeritate si recesiunea din zona euro.

Indicele MSCI Asia-Pacific al pietelor asiatice din afara Japoniei a inchis in stagnare, insa bursa de la Shanghai a pierdut 1,5%.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a inchis in coborare cu 0,9%.

Bursa de la New York a inchis luni in scadere, din cauza turbulentelor politice din Europa, care pun sub semnul intrebarii capacitatea guvernelor din zona euro de a impune masuri dure de austeritate pentru a pune capat crizei datoriilor de stat.

Indicii Dow Jones Industrial Average si Standard & Poor's 500 au inchis in scadere cu 0,8%, iar Nasdaq Composite a pierdut 1%.

Actiunile Wal-Mart Stores, cel mai mare retailer din lume, au coborat cu 4,7%, dupa ce New York Times a publicat informatii conform carora compania a musamalizat o investigatie privind acuzatii de coruptie la divizia din Mexic, Walmart de Mexico. Titlurile Walmart de Mexico s-au prabusit cu 12%.

#burse europene crestere, #crestere burse internationale , #Tranzactii bursiere