Bursele europene au deschis vineri in urcare

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 11:02
1264 citiri
Bursele europene au deschis vineri in urcare

Bursele europene au deschis vineri in urcare, continuand avansul puternic declansat joi de adoptarea planului anticriza de catre Banca Centrala Europeana (BCE), in asteptarea datelor privind piata muncii din Statele Unite.

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante actiuni europene a urcat cu 0,3% in debutul sedintei de tranzactionare si este in crestere cu 2,3% pe ansamblul acestei saptamani, transmite Bloomberg.

Joi, indicatorul de referinta al burselor europene a avansat cu 2,2%, dupa ce presedintele BCE, Mario Draghi, a anuntat ca institutia a adoptat un program de achizitii nelimitate de obligatiuni guvernamentale din piata, pentru a reduce costurile de finantare ale statelor aflate in dificultate.

BCE: S-a aprobat programul privind achizitiile de titluri de stat

Bursele din Asia, masurate de indicele MSCI Asia Pacific, au avansat vineri cu 2,1%, iar tranzactiile futures pe bursa de la New York indica un castig modest, de 0,1%, in asteptarea datelor privind piata muncii din SUA.

Departamentul Muncii de la Washington va prezenta vineri datele privind numarul angajatilor si rata somajului din SUA, economistii anticipand stagnarea somajului la 8,3%. Somajul din SUA se mentine de trei ani si jumatate peste pragul de 8%.

#burse europene deschidere vineri, #evolutie burse europene, #indici burse europene, #BCE achizitii obligatiuni, #BCE plan anticriza , #Tranzactii bursiere