Bursele europene deschid in crestere sedinta de joi

Joi, 03 Mai 2012, ora 12:52
999 citiri
Bursele europene deschid in crestere sedinta de joi

Bursele din Europa au deschis in crestere sedinta de joi, dupa scaderile din ziua precedenta, iar cotatiile bancilor au urcat dupa ce grupul francez Societe Generale a raportat rezultate care au linistit investitorii.

Cresterile au fost insa limitate inaintea primei emisiuni de obligatiuni a Spaniei dupa recenta retrogradare a tarii de catre S&P, anunta Reuters.

Totodata, investitorii asteapta si rezultatele sedintei de politica monetara a Bancii Centrale Europene (BCE). Potrivit asteptarilor, BCE va mentine rata cheie la 1% si va rezista presiunilor vizand reluarea programului de achizitii de obligatiuni pentru ajutarea Spaniei.

La 07:08 GMT, (10:08 ora Romaniei), indicele FTSEurofirst 300, care include cele mai mari companii listate din Europa, se afla in crestere cu 0,6%, cu actiunile Societe Generale in urcare cu 3,8%.

"Emisiunile Spaniei si Frantei vor fi urmarite cu atentie", a declarat Guillaume Dumans, trader pe derivate si sef la firma franceza de cercetare 2Bremans.

Pe marile burse europene, indicii FTSE 100 britanic, DAX german si CAC 40 al bursei din Paris au deschis in urcare cu 0,5-1,06%.

#burse europene joi, #evolutie burse europene sedina joi , #Tranzactii bursiere