BVB a continuat sa scada in prima parte a sedintei de vineri

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 15:33
1016 citiri
BVB a continuat sa scada in prima parte a sedintei de vineri

Bursa de la Bucuresti a scazut cu 0,76% in prima parte a sedintei, in linie cu bursele vest-europene, intr-o piata in care cei mai multi investitori au ramas pe pozitii de asteptare, astfel ca lichiditatea abia a ajuns la 5,6 milioane lei.

Piata locala a fost pe rosu inca din primele minute, putinii investitori prezenti la tranzactionare continuand sa se orienteze dupa linia burselor externe. Astfel, bursa a scazut dupa doar doua zile de cresteri, in care indicele general BET-C revenise usor de la nivelul minim al ultimilor doi ani si noua luni atins marti.

La ora 13:15, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu 1,19%, iar titlurile companiilor din sectorul energic plasau indicele BET-NG cu numai 0,08% peste nivelul de la finalul sesiunii precedente.

Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), era cu 1,35% sub inchiderea de joi.

Totodata, indicele extins al Bursei, BET-XT, a coborat cu 1,22%. Indicele reflecta evolutia primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Putinii investitori prezenti la tranzactionare au realizat operatiuni cu actiuni de numai 5,6 milioane lei (1,2 milioane euro), valoare cu 40% peste rulajul din prima parte a sedintei precedente, de patru milioane lei (910.000 euro).

Actiunile Erste (EBS) au fost cele mai lichide, cu transferuri de 3,3 milioane lei, si au asigurat aproape 60% din rulajul pietei. Market makerii de la BVB au adus pretul acestor titluri la un nivel foarte apropiat de cel de pe bursa de la Viena, care este piata principala pentru actiunile Erste. Astfel, pretul de la BVB a scazut cu 0,78%, la 63,8 lei (14,3 euro), in timp ce pe bursa de la Viena, cotatia a avansat cu 1,6%, la 14,47 euro.

Pe segmentul destinat obligatiunilor, pentru 13,1 milioane lei (2,9 milioane euro), a fost transferat un pachet de titluri de stat cu scadenta in aprilie 2015.

La mijlocul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene erau in scadere cu pana la 0,7%, dupa ce seful Rezervei Federale a SUA a indicat ca banca centrala nu a luat nicio decizie in privinta unor noi masuri de stimulare a economiei, iar Fitch a retrogradat ratingul Spaniei.

#BVB evolutie vineri, #BVB sedinta vineri, #indici BVB vineri , #Tranzactii bursiere