BVB a crescut usor in prima parte a sedinei

Marti, 29 Mai 2012, ora 14:09
1028 citiri
BVB a crescut usor in prima parte a sedinei

Bursa de la Bucuresti a crescut cu 0,23% in prima parte a sedintei, insa majoritatea investitorilor au continuat sa adopte pozitii de asteptare, iar lichiditatea a fost salvata de doua deal-uri cu actiuni Fondul Proprietatea.

Piata a fost pe crestere inca din primele minute, insa volumele de tranzactionare au fost foarte reduse. La ora 11:15 au fost realizate doua transferuri negociate cu 0,072% din titlurile Fondului Proprietatea, pentru 4,9 milioane lei (1,1 milioane euro), care au ridicat lichiditatea pietei actiunilor.

Deal-urile au asigurat 61% din rulajul pietei, de 8,1 milioane lei (1,8 milioane euro). Lichiditatea a fost, astfel, de aproape trei ori mai mare decat rulajul din prima parte a sedintei precedente, de doar 2,8 milioane lei (640.000 de euro).

Tranzactiile negociate cu titlurile FP au fost realizate la 0,491 lei, pret cu 0,72% peste inchiderea de luni, iar pe piata principala cotatia a crescut cu 0,62%, la 0,4905 lei. Pe piata principala, actiunile Fondului Proprietatea au continuat sa fie cele mai lichide, cu un rulaj de 745.000 de lei.

La mijlocul sedintei, cele mai lichide zece actiuni plasau indicele BET cu 0,27% peste inchiderea de luni, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, era in crestere cu doar 0,2%.

Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, avansa cu 0,34%.

In acelasi timp, indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,25% peste nivelul sedintei precedente. Indicele reflecta evolutia primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Actiunile Azomures (AZO) au consemnat al doilea rulaj din piata principala, de 740.000 de lei, iar pretul a stagnat la 2,186 lei. Cotatia este cu putin sub pretul propus de Ameropa Holding in oferta de preluare, de 2,22 lei/actiune.

La mijlocul sedintei de la Bucuresti, bursele de la Paris si Londra erau in scadere cu 0,1% si, respectiv, cu 0,2%, iar piata de la Frankfurt avansa cu 0,3%. Pietele au fost pe verde in prima parte a zilei, datorita evolutiei pozitive a burselor din Asia, sprijinite de sperantele privind adoptarea unor noi masuri de stimulare a cresterii economice in China, insa cresterea a fost limitata de temerile legate de bancile spaniole.

#BVB evolutie marti, #sedinta marti BVB, #indici BVB sedinta marti , #Tranzactii bursiere