BVB a deschis in scadere sedinta de miercuri

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 11:11
878 citiri
BVB a deschis in scadere sedinta de miercuri

Bursa de la Bucuresti a scazut cu 0,78% la deschiderea sedintei de miercuri, dupa doar o zi de crestere, insa cei mai multi investitori au continuat sa lipseasca de la tranzactionare, astfel ca lichiditatea a fost de numai 464.000 de lei.

In sedinta precedenta, piata a avansat cu 2,16%, dupa ce luni a coborat la cel mai redus nivel din acest an. Lichiditatea a fost redusa si in sedinta de marti.

In primele minute ale sesiunii de miercuri au fost realizate transferuri cu actiuni emise doar de 22 de companii din cele 81 listate pe primele trei categorii si la sectiunea "Internationale". Rulajul bursei a fost cu 10% mai redus decat lichiditatea din prima parte a sedintei precedente, de 515.000 de lei.

La ora 10:20, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu 0,88%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,28% sub nivelul de marti.

Totodata, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a coborat cu 1,11%.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, era in scadere cu 0,83%. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Titlurile Fondului Proprietatea au continuat sa fie cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 215.000 de lei. Pretul acestor actiuni a scazut cu 1,7%, la 0,4905 lei.

Bursele europene au deschis in scadere cu pana la 1,5%, ca urmare a scaderii euro in raport cu dolarul, din cauza neincrederii investitorilor in capacitatea liderilor UE de a inregistra progrese notabile in combaterea crizei datoriilor, la summitul de miercuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BVB evolutie miercuri, #indici BVB miercuri, #sedinta BVB miercuri , #Tranzactii bursiere