BVB a deschis luni in scadere, pe o lichiditate redusa

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 10:10
1296 citiri
BVB a deschis luni in scadere, pe o lichiditate redusa

Bursa de la Bucuresti a deschis sedinta de luni in scadere cu 0,31%, intr-o piata unde cei mai multi investitori au tranzactionat titluri de doar 173.000 de lei.

In primele zece minute ale sedintei, au fost realizate tranzactii cu actiuni emise de 17 din cele 80 de companii listate pe primele trei categorii ale BVB si la sectiunea "Internationale".

Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a coborat cu 0,16%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, a coborat cu 0,11%. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Totodata, indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), era in scadere nesemnificativa, cu 0,07%.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, era in stagnare, iar indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul petrolier, se plasa cu 0,98% sub nivelul de la inchiderea de vineri.

Bursele vest-europene afisau scadere de pana la 0,6%, din cauza temerilor legate de incetinirea cresterii economice a Chinei, care au eclipsat optimismul generat de declansarea celei de-a treia runde de relaxare cantitativa de catre Rezerva Federala a Statelor Unite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BVB sedinta luni, #indici BVB luni, #evolutie BVB luni, #deschidere sedinta BVB luni , #Tranzactii bursiere