BVB a deschis sedinta de miercuri in crestere

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 11:12
1357 citiri
BVB a deschis sedinta de miercuri in crestere

Bursa de la Bucuresti a avansat cu 0,48% dupa primele transferuri ale sesiunii de miercuri, insa putinii investitori prezenti la tranzactionare au continuat sa plaseze ordine pentru volume reduse de actiuni, in valoare de sub un milion de lei.

In jurul orei 10.30, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in urcare tot cu 0,48%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 1,06% peste inchiderea de marti.

Indicele extins al Bursei, BET-XT, a crescut cu 0,42%. Indicele reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Totodata, indicele BET-BK, care urmareste cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), era in crestere cu 0,59%, iar indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a avansat cu 0,34%.

Evolutia pietei a venit pe o lichiditate de 936.000 lei (208.000 de euro), iar cele mai tranzactionate erau actiunile Banca Transilvania (TLV), cu operatiuni de 271.000 lei. Cel mai recent transfer s-a operat la 1,132 lei, in crestere cu 1,07%.

Bursele europene au deschis miercuri in stagnare, investitorii asteptand decizia Curtii Constitutionale a Germaniei privind legalitatea participarii guvernului de la Berlin la Mecanismul European de Stabilitate.

Soarta Europei, in mainile Curtii Constitutionale a Germaniei

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BVB deschidere sedinta miercuri, #indici BVB miercuri, #lichiditate BVB, #tranzactii bvb , #Tranzactii bursiere