Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BVB a scazut foarte usor vineri, pe un rulaj de numai 109.000 de lei

BVB a scazut foarte usor vineri, pe un rulaj de numai 109.000 de lei


Bursa a scazut foarte usor, cu 0,13%, la debutul sedintei, pe un rulaj de doar 109.000 de lei, asigurat de transferuri cu actiuni emise de 15 din cele 82 de companii listate pe primele trei categorii si la sectiunea titlurilor internationale.

La ora 10.20, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu 0,36%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, cu 0,35%. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), a coborat foarte usor, cu 0,12%.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a scazut cu 0,34%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au mentinut indicele BET-NG la nivelul de joi.

In primele 20 minute ale sedintei, investitorii de la BVB au realizat transferuri de numai 109.000 de lei (24.000 de euro), valoare de sapte ori sub rulajul de la debutul sedintei precedente, de 768.000 de lei (170.000 de euro).

Actiunile OMV Petrom (SNP) au fost cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 24.000 de lei, iar pretul a scazut nesemnificativ, cu 0,13%, la 0,381 lei.

Titlurile Fondului Proprietatea, care de regula sunt cele mai lichide din piata, au consemnat un rulaj de doar 2.800 de lei, iar pretul a scazut cu 0,2%, la 0,51 lei.

Actiunile Oltchim (OLT) sunt in continuare suspendate de la tranzactionare, in asteptarea unui anunt legat de privatizarea companiei.

Oltchim a transmis spre finalul sedintei de joi un convocator AGA in care este propusa conversia in actiuni a datoriei pe care combinatul o are catre AVAS. AGA este programata pentru 10 septembrie.

Conform unui memorandum al Guvernului, conversia in actiuni a datoriei Oltchim fata de Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului va fi efectuata pana la finele lunii august, iar licitatia de vanzare a actiunilor detinute de stat la combinatul chimic va fi organizata pana la 15 septembrie.

Marile burse europene au deschis ziua in scadere cu pana la 0,6%, urmand evolutia pietelor din Asia, dupa ce unele date negative privind economia Chinei au alimentat temerile investitorilor cu privire la incetinirea cresteriie conomiei globale.

BVB isi mentine cifra de afaceri in T2 cu ajutorul Fondului Proprietatea

Statul vrea sa garanteze un imprumut de 40 mil. lei pentru Oltchim

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 701 ori