BVB a scazut in prima parte a sedintei de joi

Joi, 13 Septembrie 2012, ora 15:01
1112 citiri
BVB a scazut in prima parte a sedintei de joi

Bursa de Valori Bucuresti afisa o scadere de 0,49% la jumatatea zilei, intr-o piata in care jucatorii nu au prezentat prea mult interes la tranzactionare, rulajul fiind de doar 2,18 milioane lei (487.000 euro).

Piata s-a corelat cu evolutia burselor vest-europene, iar cotatiile celor mai lichide zece actiuni a coborat indicele BET cu 0,22%, in timp ce titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,05% sub inchiderea de miercuri.

La jumatatea sesiunii, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), era in stagnare.

Totodata, primele 25 de actiuni romanesti plasau indicele extins al Bursei, BET-XT, cu 0,17% sub nivelul sedintei precedente.

Noul indice al BVB, BET-BK, era in coborare cu 0,15%. BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS).

Cele mai transferate erau actiunile Fondului Proprietatea, cu operatiuni de 626.000 lei.

La mijlocul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene erau in scadere usoara, dupa ce au atins miercuri maximul ultimelor 14 luni, investitorii asteptand sedinta de politica monetara a Rezervei Federale a Statelor Unite, care ar putea anunta noi masuri de stimulare a economiei.

#BVB evolutie joi, #indici BVB joi, #BVB sedinta joi, #sedinta bvb , #Tranzactii bursiere