BVB, in crestere cu 1,24% in prima parte a sedintei de miercuri

Miercuri, 01 August 2012, ora 15:03
1059 citiri
BVB, in crestere cu 1,24% in prima parte a sedintei de miercuri

Bursa a avansat cu 1,24% in prima parte a sedintei de miercuri, titlurile Fondului Proprietatea asigurand 77% din lichiditatea pietei. Cresterea actiunilor Bancii Transilvania a incetinit la 2,6%

Actiunile Bancii Transilvania au urcat in primele zece minute cu pana la 3,5%, sustinute de unele ordine de cumparare, dupa ce banca a anuntat miercuri dimineata un profit net in crestere cu 47% pentru primul semestru, la 179,6 milioane lei (40,9 milioane euro).

Banca Transilvania, mai profitabila decat BCR sau BRD

Ulterior, cresterea actiunilor a incetinit usor, astfel ca la ora 13:05, titlurile Bancii Transilvania erau cotate la 1.026 lei, pret cu 2,6% peste nivelul de marti. Evolutia a venit, insa, pe un rulaj de doar 171.000 de lei.

Atentia investitorilor a continuat sa fie axata pe titlurile Fondului Proprietatea, unde pretul a ramas pe crestere si a depasit nivelul de 0,52 lei/actiune, in cadrul unor transferuri cu volume mai consistente. La mijlocul zilei, actiunile Fondului Proprietatea erau in crestere cu 2,65%, la 0,5225 lei, iar operatiunile cumulau 8,9 milioane lei.

Actiunile Fondului Proprietatea au asigurat 77% din lichiditatea pietei, de 11,5 milioane lei (2,5 milioane euro). Rulajul pietei este cu 62% mai mare decat cel din perioada similara a sedintei precedente, de 7,1 milioane lei (1,5 milioane euro).

La mijlocul sesiunii, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 1,46%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, avansa cu 1,25%. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, urca cu 1,36%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 1,79% peste inchiderea de marti.

Indicele BET-BK a avansat cu 0,82%. BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS).

La mijlocul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene erau in crestere cu pana la 0,7%, iar pietele din Europa Centrala si de Est evoluau incert si inregistrau variatii reduse. Evolutia pietelor este determinata de estimarile investitorilor ca marile banci centrale sa ia noi masuri pentru stimularea economiei, in contextul evolutiilor economice ingrijoratoare din Asia, Statele Unite si Europa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BVB evolutie miercuri, #sedinta BVB miercuri, #indici BVB miercuri, #actiuni Fondul Proprietatea BVB, #actiuni Banca Transilvania BVB , #Tranzactii bursiere