BVB, in crestere usoara in prima parte a sedintei

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 14:26
1083 citiri
BVB, in crestere usoara in prima parte a sedintei

Bursa de la Bucuresti a crescut cu 0,95% in prima parte a zilei, insa cei mai multi investitori au ramas pe pozitii de asteptare, iar lichiditatea a fost asigurata in principal de actiunile Fondului Proprietatea (FP) si OMV Petrom (SNP).

Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, a avansat cu 0,24%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, a crescut cu 0,39%. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

La ora 13.00, indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), era in urcare cu 0,69%.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, se plasa cu 0,3% peste nivelul de miercuri, iar indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul petrolier, avansa cu 0,0,6%.

Investitorii au tranzactionat in total actiuni de 5,6 milioane lei (1,2 milioane euro), valoare trei ori mai redusa decat rulajul din prima parte a sedintei de miercuri, de 19,3 milioane lei (4,3 milioane euro).

In prima parte a sedintei de joi, actiunile Fondului Proprietatea si OMV Petrom au fost cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 1,7 milioane lei si, respectiv, aproape 1,1 milioane lei. Aceste actiuni au asigurat jumatate din rulajul pietei. Titlurile Fondului Proprietatea au avansat cu 0,48%, la 0,5285 lei, iar actiunile OMV Petrom au crescut cu 0,49%, la 0,3865 lei.

BVB a deschis sedinta de joi in crestere usoara, pe o lichiditate redusa

Titlurile Oltchim (OLT) au pierdut castigul de la deschidere, de 4,6%, iar la mijlocul zilei erau in scadere cu 0,27%. La mijlocul zilei, actiunile erau cotate la 0,739 lei, iar operatiunile cumulau 63.000 de lei.

Actiunile au fost oprite de la tranzactionare in a doua parte a sedintei de miercuri, dupa ce compania a anuntat demisia lui Constantin Roibu din functiile de director general al Oltchim, pozitie ocupata timp de 21 de ani, si de membru al Consiliului de Administratie al combinatului.

Constantin Roibu, directorul Oltchim, si-a dat demisia dupa 20 de ani de activitate

Angajatii Oltchim sunt joi in a doua zi de proteste, solicitand privatizarea urgenta a companiei si ca drepturile salarile restante pe doua luni sa le fie achitate cat mai repede.

A doua zi de proteste la Oltchim

Bursele vest-europene erau in crestere cu pana la 1,2%, investitorii asteptand in continuare sedinta de politica monetara a Bancii Centrale Europene, cand urmeaza sa fie stabilit noul program de achizitii de obligatiuni suverane, menit sa sprijine tari ca Spania si Italia, aflate sub presiunea pietelor financiare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BVB sedinta joi, #indici BVB joi, #lichiditate BVB, #evolutie BVB joi , #Tranzactii bursiere