Chinezii cuceresc bursa Americii

Joi, 01 Decembrie 2011, ora 14:23
1447 citiri
Chinezii cuceresc bursa Americii

Shandong Longkong Travel, o companie de turism din China, a reusit sa se listeze pe bursa din SUA si ii ademeneste pe investitorii "sa toarne bani intr-o pestera". Literalmente.

Compania de turism promoveaza o minune a naturii, aflata la aproximativ o ora de mers cu masina in afara orasului Linyi, in provincia de est a Shandong, arata Reuters.

Agentia de turism isi cucereste vizitatorii cu o suprafata de peste 3 kilometri de stalactite, lumini multicolore si...chiar o plimbare cu sania, scrie Reuters, care aminteste ca tocmai datorita frumusetii obiectivului turistic compania a reusit sa se listeze la bursa din America.

Urmarind interesul vizitatorilor pentru ingeniosul obiectiv turistic, organizatorii si-au dat seama ca SUA este un labirint mult mai complex pentru investitii. De accea, s-au hotarat sa exploateze la maxim potentialul tarii, mizand si pe o crestere a actiunilor companiei de turism care promoveaza atractia.

"Pentru antreprenori, compania reprezinta una dintre oportunitatile de neratat, pentru ca o pot face publica si pot beneficia de interesul turistilor, in timp ce pentru angajatii de aici faptul ca Underground Grand Canyon a fost listata la bursa Americana reprezinta un motiv de mandrie", spune Zhang Shanjiu, presedintele firmei.

Listarea la bursa din SUA devine o incununare a succesului pentru compania de turism, mai ales ca in ultima perioada contextul a fost nefavorabila.

Pe tot parcursul anului trecut, au fost facute publice mai multe rapoarte care vizau o serie de firme din SUA si Canada, pe care le acuzau de influentarea pietelor bursiere si de speculatii la Bursa din New York.

Multe companii, inclusiv Rino International (o firma chinezeasca, producatoare de echipamente de protectie) au fost delistate, in urma controverselor iscate in urma publicarii rapoartelor.

#bursa Americii, #criza sua, #investii turism, #obiectiv turistic sua , #Tranzactii bursiere