Facebook, la BVB. Actiunile au crescut cu 2,56% la primele tranzactii

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 17:34
2151 citiri
Facebook, la BVB. Actiunile au crescut cu 2,56% la primele tranzactii

Actiunile companiei Facebook sunt tranzactionate in lei, incepand de vineri, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB(, iar cotatiile au urcat la primele tranzactii cu 2,56%, de la 93 lei pe actiune la 95,35 lei pe actiune.

Actiunile Facebook sunt tranzactionate pe sistemul alternativ al BVB - ATS, iar casa de brokeraj Tradeville ofera permanent cotatii in lei, astfel incat oricine doreste sa cumpere sau sa vanda aceste actiuni sa isi gaseasca contraparte.

A 26-a companie internationala pe care Tradeville o aduce la BVB, Facebook reprezinta cea mai mare retea de socializare din lume si a depasit in acest an un miliard de utilizatori.

In trimestrul III, Facebook a raportat venituri in crestere cu 30% fata de perioada similara a anului trecut, un prim pas incurajator in directia monetizarii (transformarii in venituri) a popularitatii de care se bucura in randul utilizatorilor din intreaga lume, a declarat vineri la deschiderea tranzactiilor cu actiuni Facebook la BVB presedintele casei de brokeraj Tradeville, Mihaela Biciu.

Ea a afirmat ca dupa lansarea tranzactiilor cu actiuni Facebook, volumul estimat de tranzactionare cu actiuni internationale la BVB va atinge in urmatoarele luni 100.000 euro.

In prezent tranzactiile zilnice medii cu actiuni internationale se cifreaza la circa 40.000 euro pe sesiunea de joi au fost de 65.000 euro.

#actiuni Facebook BVB, #Facebook Bursa de Valori Bucuresti, #actiuni Facebook Bursa Bucuresti , #Tranzactii bursiere