Fondul Proprietatea: Profit net de peste 573 milioane lei

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 17:23
1988 citiri
Fondul Proprietatea: Profit net de peste 573 milioane lei

Fondul Proprietatea a incheiat primul semestru al acestui an cu un profit net de peste 573 milioane lei, cu 5,6% mai mare fata de cel din perioada similara a anului trecut.

Veniturile Fondului Proprietatea au crescut in primele sase luni cu 42,8%, comparativ cu perioada ianuarie-iunie 2011, pana la aproximativ 848 milioane lei, iar cheltuielile s-au majorat de 5,6 ori, ajungand la 273 milioane lei, conform informatiilor remise marti Bursei de Valori Bucuresti.

Tranzactie de 9,3 milioane de euro

Un pachet de actiuni reprezentand 0,57% din capitalul social al Fondului Proprietatea (FP) a fost transferat printr-o tranzactie deal in valoare de 42,12 milioane lei (9,3 milioane euro).

Titlurile au fost cedate la un pret de 0,53 lei/actiune, cu 0,56% sub pretul de la inchiderea pietei principale din sedinta de luni. Pretul este similar celui la care erau tranzactionate actiunile Fondului Proprietatea pe piata principala.

Raporat la pretul la care au fost efectuate deal-urile, capitalizarea Fondului este de 7,3 miliarde lei (1,6 miliarde euro).

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, infiintata in 2005 pentru despagubirea persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura. FP a fost listat la Bursa de Valori Bucuresti in ianuarie 2011, iar in acest an ar putea fi cotat si la bursa de la Varsovia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni Fondul Proprietatea transfer, #transfer actiuni FP, #tranzactie actiuni Fondul Proprietatea , #Tranzactii bursiere