Manchester United debuteaza la bursa: Interesul investitorilor, sub asteptari

Vineri, 10 August 2012, ora 10:35
1456 citiri
Manchester United debuteaza la bursa: Interesul investitorilor, sub asteptari

Clubul de fotbal britanic Manchester United a obtinut 233,3 milioane de dolari prin listarea la bursa de la New York, la un pret mai mic fata de nivelul tintit de actionari si va debuta in sedinta de vineri.

Manchester United va tranzactiona pe bursa 10% din actiunile clubului, plasand un pret de 16-20 de dolari pe actiune in oferta.

Manchester United va intra la tranzactionare pe New York Stock Exchange incepand de vineri, cu simbolul MANU.

Echipa de fotbal si familia americana de afaceristi Glazer, care a cumparat in 2005 clubul, au vandut un total de 16,7 milioane de actiuni pentru un pret de 14 dolari pe unitate, potrivit unui comunicat transmis joi seara de Manchester United, transmite Bloomberg.

Pretul obtinut prin listare evalueaza echipa la 2,9 miliarde de dolari, cu aproximativ un miliard de dolari mai mult decat clubul spaniol Real Madrid, potrivit datelor Bloomberg si Forbes.

Familia Glazer a pastrat 99% dintre voturile din actionariat, potrivit prospectului depus pentru listare, dupa structurarea actionariatului pe clase.

Actionarii au vandut jumatate din actiunile ofertate, iar clubul cealalta jumatate, fondurile urmand sa fie utilizate pentru plata datoriilor.

Real Madrid, fondat in 1902, cu noua titluri Champions League in palmares, este evaluat la 1,88 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

New York Yankees, campioni de 27 de ori, valoreaza 1,85 miliarde de dolari.

Manchester United datorii de 437 milioane lire, potrivit datelor de la jumatatea anului.

Vanzarile clubului au totalizat 317,5 milioane lire sterline in anul fiscal incheiat la 30 iunie.

La cotatia de 14 dolari pe actiune la care va debuta pe bursa, Manchester va avea o capitalizare de piata de 2,29 miliarde dolari.

Manchester United se listeaza la Bursa. Care sunt sansele de succes

Manchester United castiga aproape 560 de milioane de dolari de la General Motors

#Manchester United listare Bursa, #tranzactionare actiuni Manchester United, #datorii Manchester United , #Tranzactii bursiere