Manchester United se listeaza la Bursa. Care sunt sansele de succes

Marti, 31 Iulie 2012, ora 14:35
1485 citiri
Manchester United se listeaza la Bursa. Care sunt sansele de succes

Manchester United, echipa de fotbal care a castigat 19 campionate in Marea Britanie, urmareste sa obtina 333 milioane de dolari prin oferta publica initiala (IPO).

Compania si actionarii ei, familia Glazer, scot la vanzare 16,7 milioane de actiuni, la un pret de 16-20 de dolari pe actiune. IPO-ul companiei este planificat pentru data de 9 august, scrie Bloomberg.

Manchester United ar putea profita de pe urma revenirii pietei din SUA, dupa debutul dezamagitor al companiei Facebook pe bursa.

"Manchester United este un brand atat de puternic, incat ar putea fi atractiv pentru unele companii, daca pretul de listare se gaseste in limitele corecte", a declarat Ipox Schuster, reprezentantul unui fond de investitii.

General Motors (GM) a semnat un contract de sponsorizare pe o perioada de sapte ani, prin care marca Chevrolet va aparea pe tricourile jucatorilor Manchester United. GM va plati 39 milioane de dolari anual pentru aceasta sponsorizare, sustin surse apropiate companiei citate de Bloomberg.

Manchester United a fost achizitionata de familia Glazer din Marea Britanie in 2005, tranzatia ridicandu-se la 790 milioane de lire.

Manchester United: IPO de 1 miliard de dolari, la Singapore

In 2011, compania a mai avut o tentativa de a lista 25% din pachetul de actiuni pe bursa din Singapore, printr-un IPO in care Manchester United urmarea sa obtina un miliard de dolari.

#Manchester United listare Bursa, #actiuni Manchester United, #IPO Manchester United , #Tranzactii bursiere