Tranzactii de 2,8 milioane lei la BVB, in prima parte a sedintei de vineri

Vineri, 31 August 2012, ora 13:56
1051 citiri
Tranzactii de 2,8 milioane lei la BVB, in prima parte a sedintei de vineri

Bursa de la Bucuresti a evoluat incert in prima parte a sedintei, intr-o piata in care cei mai multi investitori au continuat sa adopte pozitii de asteptare, astfel ca tranzactiile abia au insumat 2,8 milioane lei, valoare cu 15% mai redusa decat rulajul din prima parte a sedintei de joi, de 3,3 milioane lei.

La ora 13.16, indicele general al Bursei, BET-C, era cu numai 0,09% sub inchiderea de joi.

Bursa a avut un rulaj salvat de actiunile FP, Petrom si Banca Transilvania

In acelasi timp, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere nesemnificativa, cu 0,09%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, avansa cu 0,15%.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), era in crestere cu 0,62%, in timp ce titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 0,13% sub sedinta precedenta.

Indicele BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), a scazut nesemnificativ, cu 0,05%.

Actiunile Fondul Proprietatea, Erste, SIF Transilvania si SIF Muntenia, cele mai lichide din piata

Singurele actiuni care au inregistrat rulaje de peste 100.000 de lei au fost Fondul Proprietatea (1,8 milioane lei), Erste (203.000 de lei), SIF Transilvania (194.000 de lei) si SIF Muntenia (149.000 de lei). Aceste titluri au asigurat 86% din lichiditatea pietei actiunilor.

La mijlocul sedintei de la Bucuresti, bursele vest-europene erau in cu pana la 0,6%.

Investitorii asteapta discursul presedintelui Rezervei Federale a SUA, Ben Bernanke, care ar putea da indicii daca banca centrala a SUA va lua noi masuri de stimulare a economiei. In 2010, presedintele Fed a anuntat la Jackson Hole cea de-a doua runda de relaxare cantitativa pentru stimularea economiei.

#BVB evolutie vineri, #tranzactii BVB vineri, #indici BVB vineri, #sedinta BVB vineri , #Tranzactii bursiere