Electrolux se extinde in SUA: A cumparat divizia de electrocasnice de la General Electric

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 14:06
1546 citiri

Conglomeratul american General Electric (GE) a semnat acordul final privind vanzarea diviziei sale de echipamente electrocasnice grupului suedez Electrolux AB, pentru 3,3 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Tranzactia, ce urmeaza sa se finalizeze in 2015, a fost aprobata de comitetele de conducere ale General Electric si Electrolux, grupul suedez urmand sa utilizeze in continuare brandul GE Appliances, relateaza Agerpres.

Aceasta este cea mai mare tranzactie realizata de Electrolux, care vrea sa-si extinda prezenta in SUA si sa-si depaseasca rivala, Whirlpool Corp.

Electrolux a anuntat ca tranzactia va fi finantata printr-un imprumut punte si prin emiterea de actiuni, urmand sa genereze economii anuale de costuri de aproximativ 300 milioane de dolari.

Electrolux este al doilea producator de echipamente electrocasnice de pe piata din SUA, dupa Whirlpool Corp, in timp ce GE ocupa locul al treilea. Grupul suedez vrea sa-si creasca veniturile din Europa si SUA, cea mai mare piata a sa, dupa mai multi ani de stagnare a vanzarilor.

Recent, directorul general de la Electrolux, Keith McLoughlin, declara ca, desi firma intentioneaza sa se extinda organic, ar putea lua in considerare si achizitii 'daca vom vedea o oportunitate care are sens'.

Directorul financiar al GE, Jeff Bornstein, declara luna trecuta ca GE intentioneaza sa vanda in acest an operatiuni non-financiare in valoare de aproximativ patru miliarde de dolari.

Compania Electrolux este prezenta in Romania din 1995 prin divizia de vanzari si marketing in Bucuresti, precum si prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care detine 99,52% din actiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Electrolux extindere SUA, #Electrolux achizitionare echipamente electrocasnice , #Tranzactii financiare