Tradeville, 20 de ani pe bursa: Primele tranzactii online si venirea Apple pe BVB

Vineri, 10 Aprilie 2015, ora 10:25
3410 citiri
Tradeville, 20 de ani pe bursa: Primele tranzactii online si venirea Apple pe BVB
Foto: Tradeville

Tradeville este prima companie din Romania care a dezvoltat o platforma de tranzactionare online. In plus, ea se afla in topul primilor zece intermediari de retail de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) dar si pe primele doua pozitii in randul caselor de brokeraj dupa cifra de afaceri.

Mai mult decat atat, nume mari si importante pe BVB, cum ar fi Google, Apple sau Facebook, au devenit disponibile la tranzactionare investitorilor romani datorita Tradeville.

La 20 de ani de la infiintare, compania condusa astazi de Mihaela Biciu, din functia de Director General, se poate lauda ca a avut un aport semnificativ la dezvoltarea pietei locale de capital.

Printre inovatiile Tradeville se numara si crearea singurului ETF din Romania, care este o replica a indicelui BET, precum si crearea unui fond inchis de investitii, GIF, pentru cei care nu au suficient timp, experienta sau cunostinte pentru a investi in pietele internationale, dar isi doresc o astfel de expunere.

6% din tranzactiile BVB

Tradeville a atras pe bursa aproape 1,4 miliarde de lei (313,6 milioane de euro) pana acum, iar clientii companiei au realizat peste 2,7 milioane de tranzactii, aproape 20% din totalul tranzactiilor cu actiuni realizate pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

De la infiintarea sa, tranzactiile realizate de Tradeville insumeaza peste 5,8 miliarde de lei, ceea ce inseamna ca, in medie, 6% din valoarea anuala a tranzactiilor de pe BVB a fost asigurata de clientii companiei.

Prin Tradeville au efectuat cel putin o tranzactie 90.000 de persoane, dintre care investitori activi au fost 7.116.

Cine a introdus tranzactionarea online in Romania

Compania condusa de Mihaela Biciu este prima care a dezvoltat o platforma de tranzactionare online si singura care a adus la tranzactionare pe bursa romaneasca actiuni internationale.

Peste 29 de actiuni ale unor companii importante precum Google, Apple, Facebook, Continental sau Deutsche Post au fost astfel disponibile la tranzactionare investitorilor romani.

Sa invatam sa tranzactionam

Compania nu s-a oprit aici, ci s-a preocupat si de educatia financiara a publicului sau.

A organizat cursuri pentru toate nivelurile, de la notiuni de baza despre piata de capital si pana la explicarea unor instrumente complexe, precum cele derivate.

"Ne bucuram sa vedem ca eforturile noastre de educare financiara sunt vizibile. Cel mai 'tanar' posesor de cont are doi ani, ceea ce ne arata ca parintii au inteles importanta economisirii pe termen lung pentru copiii lor.

In acelasi timp, cel mai varstnic client activ al nostru are 92 de ani si cred ca poate constitui un exemplu foarte bun care sa ilustreze conceptia larg raspandita in pietele mai dezvoltate, ca investitiile la bursa nu sunt apanajul doar anumitor categorii sociale sau de varsta, ci o componenta esentiala in mixul de instrumente financiare, alaturi de depozite sau conturi de economii", spune Mihaela Biciu, director general Tradeville.

Va multumim!

Posted by Tradeville on Thursday, April 9, 2015

#Tradeville 20 ani, #Tradeville BVB, #Mihaela Biciu Tradeville , #Tranzactii online