Bursa deschide sedinta de vineri in crestere usoara

Vineri, 21 Iunie 2013, ora 10:58
1420 citiri
Bursa deschide sedinta de vineri in crestere usoara

Bursa de Valori a crescut usor, cu 0,04%, in primele minute de tranzactionare, pe un rulaj foarte redus, crestere data de indicele general al pietei BET-C, piata fiind dominata de tranzactiile cu actiunile Banca Transilvania si OMV - Petrom.

La ora 10:35, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu 0,26%, in timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se plasa cu 0,20% sub inchiderea de miercuri.

Indicele extins BET-XT a scazut cu 0,34%, iar indicele extins BET-BK s-a plasat cu 0,20% sub nivelul sedintei precedente.

Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste, SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a coborat cu 0,36%.

Sedinta de tranzactionare deschisa de marile piete europene

Bursa de la Paris a deschis vineri in crestere cu 0,59%, in primele minute de la debutul tranzactiilor indicele principal CAC 40 ajungand la valoarea de 3.720,7 puncte, in crestere cu 21,77 puncte comparativ cu valoarea inregistrata la inchiderea sedintei precedente.

De asemenea, in primele minute de la debutul tranzactiilor, Bursa de la Frankfurt a deschis vineri in crestere cu 0,23%, indicele principal DAX 30 ajungand la valoarea de 7.946,32 puncte, in crestere cu 17,84 puncte comparativ cu valoarea inregistrata la inchiderea sedintei precedente.

Bursa de la Londra a deschis vineri in crestere cu 0,50%, in primele minute de la debutul tranzactiilor indicele principal FTSE-100 ajungand la valoarea de 6.190,47 puncte, in crestere cu 30,96 puncte comparativ cu valoarea inregistrata la inchiderea sedintei precedente.

Bursa de la București deschide puternic marți. Fondul Proprietatea, printre cele mai mari creșteri
Bursa de la București deschide puternic marți. Fondul Proprietatea, printre cele mai mari creșteri
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere pe toţi indicii şedinţa de marţi, iar rulajul se cifra la 6,74 milioane de lei (1,35 milioane de euro) după 30 de minute de la debutul...
#bursa de valori bucuresti, #indicele BET, #evolutie actiuni, #debut tranzactii , #Tranzactii