CNVM suspenda activitatea brokerilor de la NHL Securities

Joi, 16 Aprilie 2009, ora 13:00
1036 citiri
CNVM suspenda activitatea brokerilor de la NHL Securities

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) suspenda pentru doua luni autorizatia de functionare a casei de brokeraj NHL Securities, pentru ca fondurile proprii au scazut sub 50.000 de euro, limita minim admisa de reglementarile pietei de capital, potrivit unei ordonante a Comisiei. 

Arbitrul pietei de capital restrictionase la mijlocul lunii ianuarie activitatea NHL Securities, pentru o perioada de 90 de zile, pentru ca firma de brokeraj din Bucuresti sa se incadreze in limitele fondurilor proprii, aferente activitatii de servicii de investitii financiare.

NHL Securities poate sa conteste decizia Comisiei in termen de 30 de zile de la data comunicarii. Masura se aplica din 18 aprilie.

NHL Securities este o firma de brokeraj de talie mica care opereaza pe Bursa de Valori Bucuresti. La nivelul anului trecut, firma a intermediat tranzactii de 26,45 milioane lei si a avut o cota de piata de numai 0,15%. In acest an, tranzactiile efectuate prin NHL s-au cifrat la numai 17.713 lei, ca urmare a restrictionarii activitatii.

#CNVm, #tranzactii, #brokeri, #fonduri, #euro, #capital , #Tranzactii